mercedes-benz glc coupé 2023

A Mercedes-Benz GLC kupé drámai pörgést hoz a GLC-osztályú SUV-ba , amelyet külön is áttekintünk. Az alacsonyabb tetővonalat felhúzva a kupé agresszívabb megjelenést kölcsönöz, de feláldozza a hátsó ülések fejterét és a teljes rakteret. Ugyanez igaz az olyan szelíd versenytársaira is, mint az Audi Q5 Sportback , a BMW X4 és az Infiniti QX55.. A GLC300 kupét egy 255 lóerős turbófeltöltős négyhengeres, kilencfokozatú automata váltóhoz csavarozva hajtja, és csak összkerékhajtással kapható.

Az önállóan kínált GLC kupé számos kiváló minőségű utastér-anyagot és biztonsági funkciót tartalmaz, valamint számos opcionális felszerelés közül választhat. Bár a GLC300 nem egy nagy kutya teljesítményét tekintve, fürge kezelhetősége és sima futása hangosabban beszél, mint az ugatás. Ha több teljesítményt szeretne egy hasonló csomagban, nézze meg a Mercedes-AMG GLC43 és GLC63 kupét.

Mercedes-Benz GLC Coupé – Mi az újdonság 2023-ban?

Bár a SUV-modellt 2023-ra teljesen újratervezték , az előző generációs GLC300 kupét egyelőre továbbviszi. Az egyetlen változás az, hogy a korábban opcionális 12,3 hüvelykes digitális mérőműszer már alapfelszereltségnek számít.

 

Árak és melyiket érdemes megvásárolni GLC300 4Matic $55,750

A GLC300 kupé elegendő alapfelszereltséggel rendelkezik ahhoz, hogy az átlagos vásárló ebben a szegmensben mosolyogjon. Mindazonáltal, hogy optimalizáljuk a kupé „nézz rám” formáját, az AMG Line with Night csomagot választjuk. Fekete külső borítást, krómozott gyémántblokk hűtőrácsot és AMG-stílusú 20 colos felniket kapott. Belül is feldobja a sportosabb megjelenésű kormányt és alumínium pedálokat. Hozzáadnánk a világító csillag logót is a hűtőrácshoz, amely éjszaka feltűnően néz ki. Az utastér gazdagságát növelnénk az egyik bőrkárpitozási lehetőséggel, a szellőző első ülésekkel, a fűtött kormánykerékkel, a 12,3 hüvelykes digitális mérőműszerrel, valamint a hő- és zajszigetelt oldalsó üveggel, amely valóban segít csökkenteni a belső zajt.

Motor, sebességváltó és teljesítmény
A GLC300 kupé egy turbófeltöltős 2,0 literes négyhengeres motorból nyeri az izmokat, amely 255 lóerőt és 273 font láb nyomatékot ad ki. A kilencfokozatú automata sebességváltó a normál 4Matic összkerékhajtáson keresztül mind a négy kerékre továbbítja az erőt. Néhány évvel ezelőtt egy GLC300-as kupét vezettünk , és újabb tapasztalataink vannak a SUV karosszériájával kapcsolatban, de a lejtős háttámlát még soha nem teszteltük a pályán.

Mindazonáltal extrapolálhatjuk benyomásainkat, és azt mondhatjuk, hogy a kupé felfüggesztési beállításai elég merevek ahhoz, hogy a sofőr izgalmát keltsék, ugyanakkor elég simák ahhoz, hogy a napi ingázás ütésektől és rázkódásoktól mentes legyen. Öt választható vezetési móddal is rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a vezető számára, hogy hangulatának vagy vezetési körülményeinek megfelelően alakítsa a kupé kezelhetőségét.

Belső tér, kényelem és rakomány

Az utastér kialakítása a GLC kupéban lendületes Euro hangulatot áraszt. A középső köteg kecsesen ível a konzolba, a magasban lebegő érintőképernyő pedig teljesen modern megjelenést kölcsönöz az utastérnek. A kör alakú szellőzőnyílások egy futó motívum a belső térben, és egyszerre retro és modern megjelenésűek. A GLC kupé első ülései tágasak, de a második sor fejterét a jármű lejtős tetővonala rontja. Ami a rakteret illeti, ez a SUV 17 köbláb a hátsó ülésekkel, és 50 köbláb lehajtott ülésekkel. Ez sokkal kevesebb, mint amennyit néhány kis keresztezéssel kapsz. Például az Acura RDX 30 köbláb rakteret kínál a második sora mögött és 59 kockát az első üléssor mögött.

Infotainment és csatlakoztathatóság

A GLC kupé a Mercedes-Benz új infotainment rendszerével érkezik. Összességében ez a beállítás meglehetősen felhasználóbarát, és a kimenő technológia továbbfejlesztése. A rendszert egy szabványos 10,3 hüvelykes érintőképernyő vezérli. Minden modell két USB-porttal és részletes navigációval rendelkezik. Az Apple CarPlay és az Android Auto okostelefon-integráció alapfelszereltség. A technikai lehetőségek listája tartalmaz egy vezeték nélküli eszköztöltőt és egy továbbfejlesztett Burmester audiorendszert.

Biztonsági és vezetőtámogató funkciók

Ennek ellenére a Mercedes számos alapfelszereltségű és opcionális vezetőtámogató technológiával rendelkezik, amelyek célja a balesetek elkerülése és a vezetési élmény megkönnyítése. A GLC300 töréstesztjének eredményeivel kapcsolatos további információkért keresse fel a National Highway Traffic Safety Administration ( NHTSA ) és az Insurance Institute for Highway Safety ( IIHS ) webhelyét. A legfontosabb biztonsági funkciók a következők:

  • Alapfelszereltség elülső ütközésre figyelmeztetés és automatikus vészfékezés
  • Standard holttérfigyelő és hátsó keresztirányú forgalom figyelmeztetés
  • Elérhető adaptív sebességtartó automatika

Garancia és karbantartás

A Mercedes-Benz GLC kupé olyan garanciát kínál, amely megegyezik a rivális SUV-k által kínált védelemmel olyan márkáktól, mint a BMW és az Audi . Az Acura és a Lexus azonban hosszabb hajtáslánc-garanciát kínál.