sitt

Az építési területen felhalmozódott bontási hulladékkezelés és elszállítás létfontosságú a zökkenőmentes munkafolyamatokhoz. A Merkon Kft. 1991 óta foglalkozik a hulladékkezeléssel és konténerszállítással Budapesten és környékén. A vállalkozás az ország egyik legnagyobb gépparkjával rendelkezik, mely 22 konténerszállító járművet jelent. Ez biztosítja az ügyfeleik számára a megrendelések gyors és gördülékeny teljesítését. Olvassa tovább a cikket, ha szeretné jobban megismerni a sittszállítás előírásait és a rendelhető konténereket!

Hulladékkezelési előírások

A hulladékkezelési előírások betartására nagy figyelmet kell fordítani a konténerszállítás során. A Merkon Kft. teljeskörű szolgáltatást nyújt, mely azt jelenti, hogy nemcsak elszállítja az építkezéseken keletkező hulladékokat, hanem a saját telephelyükön kezelik, válogatják, illetve lehetőség szerint újrahasznosítják azokat. Fontos, hogy felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a Merkon Kft. két minősítési rendszer szigorú szabályai alapján is tudja kezelni a keletkező és elszállított hulladékokat, ha a megrendelő úgy kívánja. Ez a kettő a BREEAM és a LEED rendszer. Ezenkívül minden hónapban kimutatást készítenek igény esetén az ügyfél részére az újrahasznosítható és az arra alkalmatlan anyagokról. Ez később az épületminősítési folyamat részét képezheti majd.

Konténerekbe helyezhető hulladékok

A megrendelt konténerekbe az építkezéseken keletkező törmelékeket, beleértve a sittet, a cserepet, a téglát, valamint a köveket és egyéb anyagokat is biztonságosan el lehet helyezni. Tilos azonban veszélyes hulladékokat, maró vagy folyékony anyagokat tárolni bennük!

Rendelhető konténertípusok

Válasszon hat különböző rendelhető konténertípus közül! Az első kettő fedél nélküli hulladéktároló konténer, amelyeknek a kapacitása 4 m3 vagy 8-10-2-15 m3. Lehet rendelni egy fedeles hulladéktároló konténert is, amelynek a kapacitása 4-8 m3-ig terjedhet. Emellett lehetőség van egy 36 m3-es multilift konténerre, egy 1,1 m3-es és 4 m3-es daruzható konténerre is, valamint egy 4-24 m3 kapacitású hulladéktömörítő konténer bérlésére is.

Az áraik minden esetben egyedileg kerülnek kialakításra, azonban a tájékoztató jellegű áraik jelenleg a következőek:

  • Tiszta „sitt” hulladék (beton, tégla, cserép, inert hulladék) szállítása és hasznosítása: 500 Ft + Áfa / m3 díjtól Budapest területén belül
  • Kevert építési és bontási hulladék: 500 Ft + Áfa / m3 díjtól Budapest területén belül

Amikor a Merkon Kft.-ről van szó, lehetőség van a megtelt konténerek zökkenőmentes cseréjére is. Erről a hétfőtől szombatig működő diszpécserszolgáltatásuk gondoskodik. További információkért és konténer rendelés leadásához, látogasson el a konternerszallitas.hu honlapra és vegye fel velük a kapcsolatot!