autóba száll

Mivel az autó egy mindennapos használati eszköz, ezért a használat során amortizálódik is, így bizony könnyen előfordulhat, hogy valahol útközben műszaki hiba miatt lerobbanunk vele.

Ezek a váratlan helyzetek komoly stresszt okoznak nekünk az adott pillanatban, ezért nem árt felkészülni az ilyen helyzetekre, hogy ha bekövetkezik, tudjuk mit kell tennünk.

Az autó hirtelen leállása útközben többféle okra vezethető vissza, ilyenek a mechanikai hibák, vagy ha kifogy az üzemanyag, vagy valamilyen elektromos rendszerprobléma is felmerülhet.

Az alábbiakban ahhoz adunk segítséget mit kell tenni ha váratlanul lerobbanunk valahol a gépjárművel.

1. Húzódjunk félre

Ez az első és legfontosabb, hogy biztonságos helyre félre kell húzódni. Amint észleljük a problémát azonnal. Ha nincs lehetőségünk félre állni mert az autó teljesen leáll, akkor mindenképpen azonnal kapcsoljuk be a vészvillogót.

2. Próbáljuk meg kideríteni a problémát

Ha sikerült biztonságos helyre félreállni legyünk körültekintőek a kiszállás előtt, nehogy elsodorjanak bennünket. Ha ez megtörtént próbáljuk meg azonosítani a problémát. Ha ez nem sikerül vagy nincs benne tapasztalatunk akkor is hívjunk azonnal segítséget.

3. Hívjuk autómentőt

Hívja az autómentés 0-24 szolgáltatásunkat a hét minden napján, 0-24 óráig, és mi azonnal a segítségére sietünk. A legtöbb esetben gyorsan tudjuk orvosolni a problémát, de amennyiben ez a helyszínen nem lehetséges, akkor gépjárművét és önt is elszállítjuk szervízbe.

4. Előfordulhat, hogy magunk is meg tudjuk csinálni

Ha kisebb problémáról van szó, mint pl. egy defekt, akkor ezt lehetséges, hogy mi magunk is meg tudjuk oldani, ehhez azonban nem árt ha minden felszerelés rendelkezésre áll. Pótkerék, emelő, csavarkulcs stb.

5. Autómentő munkatárs pontos tájékoztatása

Amikor a diszpécsert hívjuk pontosan minden részletre kiterjedően mondjuk el mi történt, Minél több információt adunk meg,  annál könnyebb lesz az autómentőnek segíteni. Mik ezek: autó, típusa, mi történt, hol történt stb.

6. Van-e biztosításom a mentésre

Nem árt tisztában lennünk azzal, hogy az autó biztosításunk tartalmaz-e assitance szolgáltatást. Napjainkban sok biztosító társaságnál, már lehet kötni ilyet, így ez jelentősen csökkentheti a költségeinket.

7. Ha váratlan helyzet akkor 24H Service Kft.

Nálunk nincs ünnep, hétvége, vagy éjszaka. Mi az év minden napján non-stop várjuk bajba jutott ember társaink megkeresését.

Soha ne hagyjuk, hogy az autóval kapcsolatos problémák  tönkretegyék a napunkat!