lézeres szőrtelenítés

A szőrtelenítés mindennapjaink részét képezi, ami nem csupán esztétikai, hanem egészségügyi célból is előnyös lehet. De vajon melyik a leghatékonyabb módszer? Cikkünkben bemutatunk öt érvet a végleges lézeres szőrtelenítés mellett, más szőrtelenítési technikákkal összehasonlítva.

1. Egészségesebb bőr

A hagyományos szőrtelenítési módszerek, mint a borotválkozás, gyantázás, waxolás vagy epilálás rövidebb-hosszabb ideig segítenek megszabadulni a nem kívánatos szőrszálaktól. A penge könnyen hámsérüléseket okozhat, miközben a szőr már egy napot követően elkezd visszanőni és kényelmetlen, szúró érzést hagy maga után.

A kitépett szőr helye pedig könnyen bevérezhet, később pedig a szőrbenövések gyulladáshoz vezethetnek. A szőrtüszőgyulladás fájdalmas göböket és nehezen múló hegeket hagy maga után, ami alkalomról alkalomra megismétlődik. Lézeres szőrtelenítés során nincs visszanövő szőr, sem szőrbenövés, így a bőr egészségesebb és puhább lehet.

2. Kényelmes hétköznapok

Unod már, hogy naponta borotválkozz, vagy hetente epilálj? Sok időt elvesz a szőrtelenítés a napjaidból? Talán itt az ideje váltani valami kényelmesebb és tartósabb megoldásra. A lézeres szőrtelenítés alkalmanként néhány órát vesz igénybe, cserébe utána évekig nem kell majd ezzel foglalkoznod. Töltsd azzal a szabadidődet, amivel valójában szeretnéd!

3. Hosszantartó végeredmény

Lézeres szőrtelenítés alkalmával a növekedési fázisban lévő szőrszálakra van hatással a lézerfény, ezért van szükség több alkalomra, hogy minden szőrszál eljusson ebbe a fázisban. A szőrszálakon lejutó fény a szőrtüszőkben hőenergiává alakul elpusztítva azokat, így a továbbiakban már nem lesz képes új szőrszálakat termelni. A kezeléssorozat befejeztével az adott bőrfelület sima, puha és szőrtelen lesz, amire a legalkalmasabb időszak az ősz és a tél.

4. Megbízható technológia

Az IPL villanófényes, otthoni eszközökkel szemben a lézeres szőrtelenítés folyamatát gyakorlott szakember végzi a kellő biztonsági felszerelések alkalmazásával. Lézert rengeteg kezelés során alkalmaznak, azonban óvni kell közben például a szemek épségét is. Az IPL működtetésénél sokan e nélkül végzik az otthoni kezelést, valamint az energia nem koncentrálódik a szőrtüszőbe, hanem szétszóródik. Orvosi lézerrel a kezelés személyre szabottan történik, hogy biztosan hatékony legyen a végeredmény.

5. Hosszú távú simaság

Ugyan a test különböző részein eltérő a szőrszálak növekedési ritmusa, ezért a bőr típusától, a szőrszálak vastagságától és sűrűségétől kerül beállításra a lézer. Kezelést követően a hőenergia hatására az érintett szőrszálak kihullanak, alkalomról alkalomra megismételve pedig az összes szőrszál sorra kerül. Ez idő alatt csak borotválkozni szabad, illetve kerülni kell a külső hőhatásokat, mint a szolárium vagy szauna.

Szimpatikus számodra a tartós szőrtelenítés? Az IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum munkatársai igazi lézer specialisták, hosszú évek óta végeznek lézeres kezeléseket, így ha kérdésed van a témával kapcsolatban, érdemes szakértőhöz fordulnod!