A JóAutók.hu portál információi szerint a magyar használtautópiac remek évet zárhat, köszönhetően a második félévben jelentősen megnövekedett adásvételeknek. Az éves szinten várhatóan elérheti, vagy akár meg is haladhatja a tavalyi 825 ezer adásvételi rekordot.

A Datahouse előzetes adatai alapján, novemberben közel 72 ezer személygépkocsi cserélt gazdát, ami 7,3 százalékkal több a tavalyi novemberi adatokhoz képest. Ebben az időszakban az átírások száma 820-830 ezer között várható.

Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója szerint 2023 nem lesz kiemelkedően sikeres év sem az új autókat értékesítő márkakereskedők, sem a használtautó-importőrök számára, előbbinél 3-4 százalékos, utóbbinál 16-17 százalékos visszaesés várható. A belföldi használtautó-piacon ugyanakkor az előző évivel megegyező forgalmat tapasztalhatunk.

Éves szinten 0,9 százalékos csökkenés tapasztalható. A 2023 első tizenegy hónapjában gazdát cserélő használt autók mennyiségében az előző év azonos időszakához képest, amikor 768 ezer autót regisztráltak. Az importált használt autók száma ugyanebben az időszakban 98 500 volt, ami 16,9 százalékkal kevesebb, mint egy évvel ezelőtt.