byd elektromos autók
A BYD több mint 3-szor annyi elektromos autót értékesített 2022-ben, mint 2021-ben, meglévő modelleik értékesítésének növelésével, sikeresen bevezetett új modellekkel és teljes mértékben a BEV és PHEV gyártására és értékesítésére összpontosítva. A nem tölthető változatokat fokozatosan kivonták, ami 2022 áprilisában ért véget. A BYD most a legnagyobb PHEV gyártó és a 3. helyről az elsőre lépett elő a BEV és PHEV kombinált értékesítési rangsorban.

A BYD egy kínai autógyártó vállalat, amely széles körű portfólióval rendelkezik, amely tartalmaz elektromos és hibrid járműveket, valamint belső égésű motorral hajtott járműveket is. Az BYD az „Build Your Dreams” rövidítését jelenti, és a cég célja az, hogy fenntartható közlekedési megoldásokat kínáljon az egész világon.

Az BYD a kínai piac egyik vezető autógyártója, és jelentős piaci részesedéssel rendelkezik a világ számos országában, például Európában, Ázsiában és az Amerikai Egyesült Államokban. Az BYD gyárt elektromos buszokat, taxikat, kisteherautókat és személyautókat, és az egyik első olyan autógyártó volt, amely bevezette az elektromos járművek nagyüzemi gyártását.

Az BYD elkötelezett a környezetvédelmi és fenntarthatósági célok iránt, és célja az, hogy a jövőben még több elektromos járművet állítson elő. Az BYD technológiája magában foglalja az akkumulátorok és a hajtásláncok fejlesztését is, és az BYD elektromos járművei a világ egyik legkörnyezetbarátabb járművei közé tartoznak.

Az BYD autói a magas minőségű tervezés, a fejlett technológia és a fenntartható közlekedési megoldások kombinációjával készülnek, és a világ egyre több országában válnak egyre népszerűbbé.