aud-kocsi-5

A jogosítvány megléte szinte alap ma már, de nem mindegy, hogyan is tanuljuk meg az autóvezetést Autósiskolánk egy frissen végzett hallgatóját, Anikót kérdeztük meg tapasztalatairól. Miért pont itt tanultál meg vezetni?

Amikor elhatározom, hogy jogsit szerzek, Budapest egyértelmű választás volt számomra. Itt dolgozom, naponta járok be busszal. Eddig a menetrendhez voltam kötve, de a munkaidő beosztásommal ez egyre nehezebben volt összeegyeztethető. Kellett egy kocsi, nem lehetett már halogatni.

A város forgalma, a közlekedési helyzetek miatt úgy éreztem, ha most megtanulok autót vezetni, bárhol máshol az országban magabiztosan tudnék közlekedni. Az autóhoz B kategóriás jogsi kell és én leszek a családban az elő, aki vezetni fog.

Nagy és változatos hely ez a város vezetés szempontjából 

Budapest forgalma valóban kihívást jelent, de éppen ez adja meg a lehetőséget arra, hogy valóban jól elsajátítsam az autóvezetés fortélyait. A város úthálózata, a sűrű forgalom mind azt teszi lehetővé, hogy a tanuló vezető komplex készségekkel, magabiztosan tudjanak közlekedni. Így találtam a ReadyGo Autósiskolára, egy ismerősöm ajánlotta.

A megfelelő autósiskola kiválasztása sokat jelentett számomra. Egy megbízható helyen elsajátított tudás és készségek nemcsak a gyakorlati vizsgán, hanem az vezetés mindennapi helyzeteiben is hasznosak lesznek.

A jogosítvány ára is fontos volt: nem akartam se a legolcsóbbat, se a legdrágábbat választani.

A B kategóriás jogosítvány megszerzése egy fontos mérföldkő volt számomra, és apám azt mondta, hogy aki ezt sikerrel teljesíti, az már bizonyította, hogy képes felelősségteljesen és biztonságosan közlekedni az utakon.

Ha itt tudsz vezetni, máshol is menni fog – vette át a szót Anikó oktatója

Az autóvezetés tanulása során fontos, hogy a tanulók megismerjék a közlekedési szabályokat, az útjelzéseket, és tisztában legyenek a városi forgalom sajátosságaival. A vezetés során meg kell tanulni kontrollálni a figyelmet és felismerni a közlekedési helyzetekben való helyes viselkedést.

Budapesti autósiskolánk nagy hangsúlyt fektet a tanulók felkészítésére a városi körülményekre, hogy a gyakorlati vizsgán is megállják a helyüket a város forgalmában. Az összetett kereszteződések, a zsúfolt belvárosi utak kihívást jelentenek, de ha sikerül megfelelni a vizsgán, az egy életre szóló élmény.

Kép: Pexels, Photo by Mike Bird: https://www.pexels.com/photo/black-side-mirror-133826/