Az M44-es gyorsforgalmi út részeként megépült szentkirályi elkerülő út átadása jelentős előrelépést jelent Bács-Kiskun vármegye közlekedési infrastruktúrájában, így megkönnyítve a térségben áthaladó forgalom folyamatosságát.

A projekt célja és jelentősége

Az új elkerülő út elsődleges célja, hogy tehermentesítse szentkirály belterületét az áthaladó forgalomtól, ezzel javítva a helyi lakosság életminőségét. A fejlesztés hozzájárul a régió gazdasági fejlődéséhez, és elősegíti a közlekedési infrastruktúra modernizációját.

A fejlesztés részletei

Az államtitkár, Nagy Bálint a megnyitó ünnepségen kiemelte, hogy az M44-es gyorsforgalmi út fejlesztési projektjei összhangban állnak a kormány közlekedéspolitikai céljaival. Az új elkerülő útszakasz a Lakitelek és szentkirály közötti 4,6 kilométeres szakaszt követi, és a jövőbeni tervek szerint további útszakaszok épülnek meg.

Közlekedéspolitikai és regionális hatások

A projekt hosszú távú célja, hogy összekösse a különböző régiókat, és biztosítsa a gyors és biztonságos közlekedést. A szentkirályi elkerülő út az M44-es gyorsforgalmi út egyik legújabb szakasza, amely jelentős mérföldkő a térség közlekedési infrastruktúrájának fejlesztésében.

A helyi közösség bevonása

A szentkirályi elkerülő út megépítésében a helyi közösség is aktívan részt vett. A polgármester, Szabó Gellért elmondása szerint a település lakosai az útvonal tervezése során véleményüket fejezték ki egy népszavazáson, amely döntően befolyásolta a projekt kivitelezését.