autó

Ahogy az autóipar fejlődik, egyre több autótulajdonos fedez fel olyan módokat, amelyek védik és meghosszabbítják járműveik élettartamát és vonzó megjelenését. A karosszéria- és ablaküveg fóliák telepítése az egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb trend napjainkban az autó védelmére – íme néhány ok, amiért mindenképp érdemes megfontolni ez a lépést.

Karosszéria fólia: autód bőrének megóvása

karosszériavédő fólia egy vékony, átlátszó réteg, amelyet az autó fényezésére szoktak telepíteni. Ez a láthatatlan termék hatékonyan védi az autó külső részét a kavicsfelverődés, a karcolások és az időjárás által okozott károktól. A minőségi darabok akár egy évtizeden keresztül is képesek felvenni a harcot az apróbb sérülések és szennyeződések ellen! És akkor még nem is beszéltünk az egyes típusok kínálta specifikációkról: a LLumar PPF Platinum karosszériavédő fóliák például öngyógyuló felülettel rendelkeznek, aminek köszönhetően hő hatására eltűnnek a felületükről a kisebb karcolások.

Védelem a jármű üvegfelületein: az ablakfóliák

Ablaküveg fóliák telepítésével nemcsak a járművet, hanem az utasokat is megvédhetjük a nap káros hatásaitól. A termék ugyanis elnyeli az UV sugarakat, amelyek hozzájárulhatnak mind az autó belső felületeinek – pl. műanyag, bőr, kárpit stb. – elszíneződéséhez és idő előtti elöregedéséhez, másrészt a különböző bőrbetegségek (pl. égés, bőrrák) kialakulásához is.

Az ablaküveg fóliák emellett csökkentik a napsugarak által okozott hőmérsékletet is az utastérben, így kényelmesebbé és energiatakarékosabbá teszik az utazást. Nem utolsó sorban pedig egy nemkívánatos baleset esetén is extra védelmet jelent az utasok számára, miután ablaktörésnél egyben tartja az üveget és nem engedi, hogy a szilánkok szétszóródjanak az autó belsejében.

Hosszú élettartam & alacsony karbantartás

A karosszéria és ablaküveg fóliák gyártásához kiváló minőségű anyagokat használnak fel, innovatív technológia alkalmazásával. Ha ezekhez hozzávesszük a szélsőséges körülmények között történő tesztelésüket is, akkor elmondható, hogy ezen fóliák kimagasló élettartammal és strapabírással büszkélkedhetnek. Még egy példa: a LLumar autóüveg és karosszériafóliák például akár 10 évig is képesek megbízhatóan teljesíteni. A használatuk így hosszú távon mindenképp megtérül. A fólia telepítése után ráadásul nem is szükséges különösebb karbantartást végezni rajtuk, leszámítva a rendszeres mosásukat.