Biztosan Te is nap, mint nap fizetsz online különböző felületeket vagy applikációkon keresztül. Nem csoda, hisz rengeteg terméket és szolgáltatást vásárolunk a digitális térben. Miért az autópálya matricáért állnál sorba továbbra is, amikor 2 perc alatt bármikor, kényelmesen és biztonságosan megszerezheted az úthasználati jogosultságot? Az autopalyamatrica.hu neked szól!

Sajnos az e-matricák nem lettek olcsóbba, sőt! Indulás előtt mindenképp tájékozódj és matekolj, hogy valóban a legjobb, neked leginkább megfelelő konstrukciót szerezd be. Idén ugyanis több fontos átalakulás is történt – megszűnt a matrica a buszoknak, hamarosan jön az egynapos matrica, hogy csak a legjelentősebbeket említsük. Az autópálya matrica autopalyamatrica.hu oldalon való beszerzése azonban nem változott: alig pár kattintás, és már fel is hajthatsz a díjköteles szakaszokra.

Amikor csak lehetséges, vedd meg előre úthasználati jogosultságodat! Ha Te is az online vásárlást választod, egy életre elfelejtheted a benzinkutakon vagy utazási irodákban való sorba állnod, a beszerzést kényelemesen, otthonról, munkahelyedről, akár menet közben is bármikor elintézheted. Persze, amikor nem Te ülsz a volán mögött.

Ennyire egyszerűen működik

Nyisd meg az autopalyamatrica.hu oldalt. Az e-matrica vásárláshoz először nyisd meg az e-matrica vásárlás menüpontot, válaszd ki az aktuális járműkategóriáját, majd kattints arra a típusra, amit kiválasztottál. Heti (10 napos), havi, éves országos vagy akár éves vármegyei is? Valamennyit beszerezheted a felületen. A következő oldalon jön a felségjel kiválasztása, majd jöhet a gépjármű rendszámának megadása. Ellenőriz, jól vitted-e be az adatokat! Ugyanitt tudod megadni az autópályamatrica érvényességi idejének kezdetét is, a rendszer automatikusan kiszámolja az érvényesség végét.

Mivel az autopalyamatrica.hu oldal a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer hivatalos online viszonteladója, a honlapon teljesen biztonságos a vásárlás.

Kontaktjaidat és adataidat kizárólag az e-matrica vásárlás lebonyolítása céljából tárolja az oldal, úgyhogy bátran megadhatod email címedet és telefonszámodat. Erre az email címre fog megérkezni a matricavásárlás sikerességét igazoló levél, ami maga az online autópálya matrica, úgyhogy ha elsőre nem találod a visszaigazolást, nézd meg a spam mappádat is. A levelet őrizd meg, ellenőrzéskor ezt kell majd felmutatnod.

Ha már minden adatot és elérhetőséget megadtál, még egyszer ellenőrizd helyességüket, és kattints a fizetésre. Az e-matrica díjához automatikusan hozzáadódik egy tranzakciós díj, így a fizetendő összeg minimálisan magasabb lesz. Ezután kiválasztod a fizetési módot (van bankkártyás fizetés vagy banki átutalás), lefutod a vásárlás folyamatát, és már kész is vagy. Ennyire egyszerű!

Röviden az egynapos autópálya matricáról

Ha követed a közlekedési híreket, biztosan tudod, hogy az eredetileg február vége felé bevezetett 24 órás konstrukció indítása csúszik. Ezzel együtt nemsokára megvásárolhatóvá válik – erről majd a Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) ad pontos tájékoztatást. Az új e-matrica tudnivalóit mindenesetre összegyűjtöttük neked.

A közelmúltban egy ITM rendeletben körvonalazott az egynapos matrica érvényessége elérhetősége, ára. A norma értelmében az egynapos jogosultság ezentúl a megadott naptári napon 0:00-tól 24:00-ig terjed. A napi matricák árképzését illetően szabályozás biztosítja, hogy az egy bizonyos küszöbön belül maradjon. Konkrétan az egynapos matrica költsége nem haladhatja meg a mindenkori éves autópálya-matrica ár 9%-át, 10 Ft-ra kerekítve. A D1 kategóriába tartozó járművek esetében ez 5 150 Ft-ot jelent. A D2 kategóriában 7 310 forintot tesz ki várhatóan.